Written by 09:17 Arnhem e.o., Entertainment, Nieuws, Regio

Arnhemsgewijs album ‘Wij Maken Geen Grappen’ digitaal uitgebracht

Het eerste Nederlandstalige r&b-album ‘Wij Maken Geen Grappen’ van Arnhemsgewijs is na 26 jaar nu ook digitaal beschikbaar. In 1997 kwam het album van de Arnhemse groep uit op cd, en sindsdien was het alleen verkrijgbaar als fysieke release. Tot september 2023, toen het album op de download- en streamingdiensten verscheen.

Eerste Nederlandstalige r&b-groep

In 1996 was Arnhemsgewijs de eerste r&b-groep die een Nederlandstalige single uitbracht. Met “Je Hebt Me Gebruikt” bereikte de groep op 24 augustus 1996 positie 12 in de Nederlandse Top 40, wat ze direct hun grootste hit opleverde. Opvolger “Wie Doet Ons Dit Aan” kwam niet verder dan nummer 5 in de Tipparade, in 1997 bereikte de ballade “Ik Mis Jou” de nummer 13 in de Top 40.

4 singles, een album en een comeback

Na de eerste drie singles bracht platenlabel Mercury (destijds een label van PolyGram, nu Universal Music) het album ‘Wij Maken Geen Grappen!’ uit, dat negen nummers bevatte. Hieronder de eerdere drie singles, waarbij “Je Hebt Me Gebruikt” en “Wie Doet Ons Dit Aan” als remix op het album verschenen. “Ik Mis Jou” kwam als ‘Extended Version’ op het album terecht.

Lloyd De Meza solo

Na het album verscheen nog de single “Wij Maken Geen Grappen”, met op de single een remixversie met rapper Pako P., en het nieuwe nummer “Maandag”, gelijk in de remix. De single haalde weinig uit en daarna werd er weinig meer vernomen van Anrhemsgewijs. Leadzanger Lloyd Wezer ging solo en bracht zowel onder de naam Lloyd als Lloyd De Meza singles en albums uit, en zong mee op singles en albums van onder andere Brainpower en Def Rhymz.

Comebacks in 2005 en 2013

In 2005 brachten Benji (Benjamin Vlijt) en Step (Regillio Belliot) via Triple-B Records nog de single “Beter Weet” uit, waar zowel Lloyd als producer Edsel Camron niet bij betrokken waren. In 2013 verscheen de tweede comebacksingle van Arnhemsgewijs: “Ze Rocked De Boot”. Ditmaal sloot Lloyd De Meza zich weer aan bij zijn makkers, maar ook nu was Edsel Camron, die als producer in de jaren ’90 verantwoordelijk was voor de sound van Arnhemsgewijs, er niet bij betrokken.

De single verscheen alleen digitaal, en kreeg weinig aandacht op radio en televisie, waardoor het geen hitsucces opleverde. Oplettende fans herkennen in de track nog wel een zin uit een Arnhemsgewijs-track uit 1997.

Laatste fysieke release in 2015

Na “Ze Rocked De Boot” verscheen in 2014 nog “Amber Rose” als digitale single. In 2015 verscheen de laatste fysieke single “Daarom Hou Ik Van D’r”. En nu is er dan de digitale ‘Expanded Edition’ van ‘Wij Maken Geen Grappen!’.

Wij Maken Geen Grappen! – Expanded Edition

De digitale uitgave van ‘Wij Maken Geen Grappen!’ is een zogenaamde Expanded Edition, wat betekent dat je naast het complete album ook nog een aantal bonustracks krijgt. Vaak zijn dat b-kantjes van singles, remixversies, en soms ook demoversies of andere niet eerder uitgebrachte (versies van) nummers.

 1. Kom Naar Binnen ….. (met Tara)
 2. Jij Bent Zo Lekker
 3. Je Hebt Me Gebruikt (Remix)
 4. De Manier Waarop Je Kijkt (Interlude)
 5. Ik Mis Jou (Extended Version)
 6. Alleen Jij Maakt Mij Gelukkig
 7. Wat Mensen Doen Voor Geld
 8. Wie Doet Ons Dit Aan (Remix)
 9. Wij Maken Geen Grappen (met Pako P.)
 10. Wil Je Leven*
 11. Ik Ben Niet Bang*
 12. Maandag (Extended Version)*
 13. Je Hebt Me Gebruikt (Single Version)*
 14. Wie Doet Ons Dit Aan (Radio Mix)*
 15. Ik Mis Jou (Radio Edit)*
 16. Wij Maken Geen Grappen (Remix – met Pako P.)*
 17. Ik Mis Jou (Jungle)*

De met * gemarkeerde tracks zijn bonustracks die niet op de oorspronkelijke cd-uitgave stonden. Dit zijn de singleversies van de eerder genoemde nummers en de extra nummers die op de singles stonden.

Download en stream ‘Wij Maken Geen Grappen!’

De Expanded Edition van Arnhemsgewijs’ ‘Wij Maken Geen Grappen!’ is verkrijgbaar als download via:

Je streamt het album op je favoriete streamingdienst:

(Visited 3 times, 1 visits today)
Close