Written by 22:44 Financieel, Nieuws, Ondernemen, Regio, Veluwe

De opkomst en ondergang van Red Je Pakketje/Instabox

Nog geen jaar nadat bezorgdienst Red Je Pakketje officieel omgedoopt werd Instabox is de Nederlandse pakketbezorger failliet. Het faillissement valt samen met de fusie van moederbedrijf Instabox met Budbee, onder de nieuwe naam Instabee.

Drie bv’s failliet, Instabee bezorgt wel in Nederland

Op 8 november werden de in Arnhem gevestigde Red Je Pakketje B.V. en zuster-bv’s Instabox Netherlands B.V. en RJP Staffing B.V. door de rechtbank in Amsterdam failliet verklaard. Volgens Emerce zet Instabee de bezorging van pakketten in Nederland wel voort.

Nieuwe pakketbezorger Red Je Pakketje snel overgenomen

Red Je Pakketje bestormde in 2015 de Nederlandse pakketmarkt. De uitdager in pakketbezorging maakte snel naam en werd in 2021 overgenomen door het Zweedse Instabox. Dat betaalde er volgens Quote zo’n 25 miljoen euro voor. In februari 2022 werd Red Je Pakketje al omgedoopt tot Instabox.

Fusie Budbee en Instabox

In september maakten Instabox en branchegenoot Budbee bekend te gaan fuseren. Het nieuwe bedrijf gaat onder de naam Instabee verder en Instabee zet zoals het nu lijkt de pakketbezorging voort.

Schulden Nederlandse bv’s geen last voor Budbee?

Het lijkt erop dat de schulden van de failliet verklaarde Nederlandse bv’s geen last zijn voor fusiebedrijf Instabee. Fusiepartner Budbee Netherlands B.V. is niet failliet, mogelijk vallen de activiteiten van Instabee onder een constructie waar de faillissementen van de andere bv’s geen invloed op hebben.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Close