Written by 17:17 De Liemers, Nieuws

Bijeenkomst over dementie en levenseinde in Westervoort

Voor iedereen die meer wil weten over hoe je bij dementie zelf regie kunt houden over het levenseinde organiseert de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE) een informatiebijeenkomst op dinsdag 18 april in Zalencentrum Wieleman in Westervoort.

Inzicht in mogelijkheden eigen regie

De kans dat iemand in zijn leven dementie krijgt is 1 op 5. Naarmate de ziekte vordert, verliest men steeds meer de regie over het eigen leven. Niet iedereen wil dat tot het einde toe meemaken. En dat hoeft in Nederland ook niet. De bijeenkomst geeft inzicht in alle mogelijkheden die er zijn om zelf regie te kunnen houden op het levenseinde.

Documentaire met nagesprek en lezing

Op het programma staan de korte documentaire ‘Nu weet ik het nog’ met nagesprek en de lezing ‘Dementie en het levenseinde, nu weet u het nog’. Tijdens de inloop en de pauzes staan vrijwilligers en medewerkers klaar voor het beantwoorden van vragen. Daarnaast is er doorlopend een informatietafel met brochures en informatie over (digitale) wilsverklaringen.

Iedereen is welkom, vooraf inschrijven is wel wenselijk. Het programma start om 14:00 uur (inloop 13:30 uur) en duurt tot ongeveer 17:30 uur. De toegang is gratis. Wie zich inschrijft en de bijeenkomst bezoekt, krijgt na afloop het digitale boekje ‘Dementie en het levenseinde’ van de NVVE. Aanmelden via nvve.nl/westervoort, of bel naar 020-6200690.

(Visited 11 times, 1 visits today)
Close